Росія намагається через греків пропагувати в ЄС ідею «законності приєднання Криму до РФ»

Росія намагається через греків пропагувати в ЄС ідею «законності приєднання Криму до РФ»

Росія активно розігрує карту грецької громади в окупованому Криму

Росією через національно-культурні товариства окупованого Криму активізовано заходи, спрямовані на пропаганду в країнах Євросоюзу ідеї «законності приєднання півострова до РФ». Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук з посиланням на оперативні дані «ІС».

При цьому російські окупанти активно розігрують карту грецької громади в окупованому Криму як «корінного населення Криму» на противагу кримським татарам.

«Так, на виконання вказівки з адміністрації президента РФ, між керівником регіональної національно-культурної автономії греків Криму І.Шонусом і главою муніципалітету Філіс (Греція) Х.Паппусом досягнута домовленість про візит в період з 20 по 30 вересня ц.р. в окупований Крим грецької делегації в складі 7 представників (Христос Паппус, Георгіос Крітікос, Дімітріос Стураітіс, Саввас Саввас, Василіос Георгіадіс, Костянтина Пападіма, Іоанніс Пападопулос). Мета приїзду делегації - «розвиток двосторонніх відносин, реалізація спільних гуманітарних проектів», - повідомляє «ІС».

За даними групи, фінансування візиту буде здійснюватися з міського бюджету Євпаторії (Крим), проект курується структурними підрозділами ФСБ РФ в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: