Росія не повертає ОБСЄ уламки збитого на Донбасі безпілотника

Росія не повертає ОБСЄ уламки збитого на Донбасі безпілотника
Дрон ОБСЄ

Російська Федерація ухиляється від своїх відповідальностей і не вжила кроки з повернення уламків безпілотника дальнього радіусу дії місії ОБСЄ

Росія досі не повернула місії ОБСЄ уламки безпілотника (БПЛА) дальнього радіусу дії, який був збитий 27 жовтня поблизу кордону з РФ, як і не відреагувала на питання щодо фінансової компенсації за втрачений дрон.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

«До цього часу Російська Федерація ухиляється від своїх відповідальностей і не вжила кроки з повернення СММ уламків БПЛА дальнього радіусу дії Місії, який був збитий російськими збройними формуваннями 27 жовтня поблизу кордону з РФ. Росія все ще не відповіла на питання стосовно фінансової компенсації за втрачений БПЛА дальнього радіусу дії», - заявив він.

Більше того, наголосив дипломат, російські збройні формування продовжують становити загрозу СММ та її обладнанню на окупованих територіях. Зокрема, він нагадав, що 8 листопада БПЛА ОБСЄ зазнав вкрай серйозного глушіння біля населеного пункту Корсунь (ОРДО), що ледь не призвело до втрати контролю над дроном.

З огляду на цей інцидент з глушінням, Прокопчук також нагадав, що раніше СММ фіксувала різноманітні моделі сучасних російських військових систем зі встановлення радіоперешкод та радіоелектронної боротьби, зокрема, Р330 «Жытель», «Леер-3» РБ-341В, 1Л269 «Красуха-2», РБ-109A «Былина» , а також комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА «Репеллент- 1».

«Ці сучасні військові системи лише нещодавно були прийняті на озброєння збройних сил Російської Федерації і російська влада все не надала пояснення щодо присутності на окупованій частині Донбасу», - підкреслив він.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2018 року місія ОБСЄ втратила БПЛА дальнього радіуса в районі Нижньокринського (ОРДО) біля кордону з РФ після того, як дрон зафіксував зенітно-ракетний комплекс та слідкував за колоною з технікою.

40 країн поклали відповідальність на Росію за збитий дрон ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: