Росія підживлює конфлікт на сході України - Штайнмаєр

Росія підживлює конфлікт на сході України - Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр
Фото: REUTERS

Штайнмаєр зазначив, що Німеччина співпрацює з Францією, Росією та Україною на шляху до політичного рішення для сходу України

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр звинуватив Росію у підживленні конфлікту на сході України. Про це він сказав у Страсбурзі, відповідаючи на запитання політиків у рамках осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Хто з вас міг уявити собі, що на початку XXI століття європейська країна втратить частину своєї території всупереч міжнародному праву, що ця частина стане результатом анексії з боку іншої держави? Що питання війни і миру в українському конфлікті повернеться на порядок денний нашого континенту Європи? Хто міг уявити собі це? Що стосується анексії Криму і підживлення Росією конфлікту на сході України, ми відреагували на них в Євросоюзі і на рівні НАТО. І зробили це рішуче», - заявив Штайнмаєр.

При цьому він зазначив, що Німеччина у ці непрості часи прийняла головування в ОБСЄ.

Також Штайнмаєр нагадав, що в рамках «нормандського формату» Німеччина співпрацює з Францією, Росією та Україною на шляху до політичного рішення для сходу України, як це передбачено у Мінських угодах.

Нагадаємо, Штайнмаєр визнав, що проведення виборів на Донбасі зараз неможливе.

У середу, 12 жовтня, на сесії ПАРЄ заявили, що на окупованому Донбасі немає умов для виборів.

Крім того ПАРЄ прийняла дві резолюції по Україні з запропонованими поправками. В них російсько-українська війна називається «російською агресією» і міститься заклик до РФ вивести свої війська з Донбасу. Мова йде про звіт чеського депутата Христини Зеленкової «Політичні наслідки російської агресії в Україні», за який проголосували 73 члена ПАРЄ, і звіт німецького політика Маріелли Векк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: