У ПАРЄ заявили, що на окупованому Донбасі немає умов для виборів

У ПАРЄ заявили, що на окупованому Донбасі немає умов для виборів

Доповідач ПАРЄ Марілуіза Бек заявила, що наразі умов для проведення виборів на Донбасі немає

У доповіді ПАРЄ про порушення прав людини в анексованому Криму і непідконтрольних Україні районах Донбасу йдеться про те, що наразі умов для проведення виборів на Донбасі немає, передає ВВС.

«Потрібні умови достатньої безпеки протягом кампанії та голосування, а вони далеко не досягнуті. Чесні вибори потребують свободи слова для «проукраїнських» та «проросійських» ЗМІ, що важко уявити без встановлення українського закону та правопорядку», — зауважила в звіті доповідач Марілуіза Бек.

Доповідачка ПАРЄ наполягає, що наразі єдиним шляхом розв’язання конфлікту є мінські угоди. Тому обидві сторони мають їх виконувати. Проте вказується, що у нинішньому вигляді вони конфлікт не вирішили, а тільки частково заморозили.

Доповідачка навела приклад, що ОБСЄ не могла гарантувати безпеку навіть делегації ПАРЄ під час візиту у «республіки».

Як відомо, у вівторок, 11 жовтня, виступаючи на засіданні ПАРЄ, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не виключає можливості перетворення конфлікту на Донбасі на «заморожений конфлікт» у разі невиконання «Мінська». Олланд наголосив, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він зазначив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

Екс-член Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний у свою чергу відповів Олланду на його заяву щодо Донбасу.

Як повідомлялося, 12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи планує ухвалити резолюцію щодо порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях України — на Донбасі і в Криму.

Також глава МЗС України Павло Клімкін сьогодні заявив, що Донбас фактично окупований Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: