Росія погрожує США «жорсткою відповіддю» на розширення санкцій

Росія погрожує США «жорсткою відповіддю» на розширення санкцій

У Москві нові санкції назвали неадекватними

У Раді Федерації РФ назвали нові санкції США, за які проголосував Сенат, неадекватними та пригрозили заходами у відповідь, пишуть «РИА Новости».

«Нинішня позиція Сенату неадекватна ні ситуації в світі, ні ситуації в двосторонніх відносинах із Росією. У наявності - порочне коло, коли попередній крок, що не дав раніше «очікуваного» результату, диктує необхідність наступного, більш жорсткого, але від цього не ефективнішого», - зазначив глава міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов.

Він також вважає, що на Палату представників сподіватись не варто, «а ось за діями Трампа варто поспостерігати - чи збереже він у цій ситуації здатність діяти самостійно, не підкоряючись інстинкту самозбереження у владі».

«Потрібно дочекатися остаточного рішення Конгресу, подивитися на реакцію президента США Дональда Трампа. Але якщо закон буде прийнятий, в будь-якому випадку, без відповіді ми це не забаримось», - заявив перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації Володимир Джабаров.

Як повідомлялося раніше, сенат США схвалив законопроект, що передбачає посилення вже існуючих санкцій, запроваджених американською владою стосовно кількох секторів російської економіки після анексії Криму і початку збройного конфлікту на Донбасі.

Тепер документ відправиться в палату представників Конгресу США, а у випадку, якщо його підтримають і там, надійде на підпис президенту Дональду Трампу.

Про пропозицію посилити санкції проти Росії стало відомо 13 червня. Згідно з текстом документа, максимальний термін фінансування російських банків, що потрапили під санкції, скоротиться до 14 днів із нинішніх 30, а термін фінансування російських нафтових компаній - до 30 днів із нинішніх 90 днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: