Росія пригрозила «оборонним поясом» поблизу Сочі в разі вступу України до НАТО

Росія пригрозила «оборонним поясом» поблизу Сочі в разі вступу України до НАТО
Російські військові 

Російський чиновник зазначив, що РФ ймовірно «доведеться вибудовувати на кордоні з Україною оборонні ешелони»

Можливий вступ України і Грузії в НАТО обернеться військовою та економічною проблемою для Росії, змусить будувати так званий оборонний пояс поблизу Сочі. Про це заявив сьогодні директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Росії Андрій Келін, пише «Інтерфакс-Україна».

«Для нас це буде колосальна військова і економічна проблема. Нам доведеться вибудовувати оборонний пояс поблизу нашої нинішньої третьої столиці – Сочі», - сказав він на майданчику дискусійного клубу «Валдай».

«Нам доведеться витрачати колосальні ресурси на те, щоб запобігти можливим діям ймовірного противника. Це неминуче», - зазначив російський дипломат.

Він також зазначив, що при такому сценарії Росії «доведеться вибудовувати на кордоні з Україною оборонні ешелони». «І переводити вістря наших оборонних комплексів на південь щодо України», - сказав Келін.

За його словами, «зараз ситуація не диктує» того, що вступ України і Грузії до НАТО може статися найближчим часом. «Але якщо ці відносини будуть запущені, якщо наші західні - партнерами вже й не назвеш - підуть шляхом нагнітання подальшої конфронтації, звичайно, це може статися без сумніву. І нам доведеться до цього дуже серйозно готуватися», - заявив Келін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: