Росія продовжує авіаблокаду окупованого Криму

Росія продовжує авіаблокаду окупованого Криму

Масові скасування вильотів в аеропорту Сімферополя розпочалися 18 липня

В аеропорту окупованого Росією Сімферополя тривають скасування й затримки авіарейсів до російських міст. Про це повідомляє «Крим. Реалії».
Зранку 25 липня скасовано три рейси на Москву, а також рейси на Воронеж, Казань, Курськ, майже на добу оголошена затримка рейсу на Уфу. Такі дані наведено на онлайн-табло аеропорту.
За іншими вильотами фіксуються затримки від 10 хвилин до години.
Масові скасування вильотів в аеропорту Сімферополя розпочалися 18 липня, коли пасажири авіакомпанії «ВІМ АВІА» понад добу чекали вильоту. Це пояснювали технічними проблемами.
Південна транспортна прокуратура Росії організувала перевірку за даним фактом.
Як відомо, після анексії півострова Росією, в березні 2014 року, кримські аеропорти були закриті рішенням уряду України. Будь-які польоти туди і звідти є порушенням законів України та міжнародних правил, тому авіакомпанії можуть бути піддані міжнародним санкціям з боку України та Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).
Наразі до Криму літають лише російські авіакомпанії.
Нагадаємо, що росіяни понад сім місяців не літали до Туреччини на відпочинок, оскільки відносини між країнами було заморожено. Лід почав танути після того, як президент Туреччини вибачився за збитий у листопаді 2015 року російський бомбардувальник і загибель пілота. На початку липня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв дав доручення протягом тижня подати в уряд пропозиції щодо поновлення чартерних повітряних перевезень до Туреччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: