Росія в соцмережах дезінформує британських підлітків, - The Times

Росія в соцмережах дезінформує британських підлітків, - The Times

Британські підлітки опинились під прицілом Кремля

Російські «інтернет-тролі», пов’язані з Кремлем, ведуть в соцмережах кампанію з дезінформації і пропаганді серед британських підлітків, пише газета The Times.

«Британські підлітки опинились під прицілом Кремля, який веде таємну кампанію, мета якої — посіяти розбрат серед молодих жителів західних країн», — пише видання. Воно посилається на дані дослідження, яке провели експерти з США, які проаналізували понад 3 млн повідомлень в Twitter.

За інформацією The Times, пропагандистська робота серед британської молоді ведеться за допомогою тематичних каналів у YouTube і повідомлень в соцмережах, які залишають російські «тролі». Вони видають себе за західних підлітків, які захоплюються книгами про Гаррі Поттера, фільмами з Еммою Уотсон і поезією Сільвії Плат, пише газета.

Набравши достатньо підписників в Twitter за допомогою повідомлень на популярні серед підлітків теми, тролі починають «публікувати дезінформацію», яка, як стверджує The Times, серед іншого стосується обставин інциденту в Солсбері. За допомогою «контрольованих Кремлем облікових записів» західних підлітків намагаються переконати в шкоді ГМО і щеплень, а також змусити зривати уроки, влаштовуючи «акції політичного протесту», продовжує видання.

Читайте також матеріал «Главкома»: Хто зупинить Росію? Про що говорили лідери держав на сесії Генасамблеї ООН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: