Росія відмовилася видати Україні 21 екс-беркутівця

Росія відмовилася видати Україні 21 екс-беркутівця
Екс-командир київського «Беркута» Сергій Кусюк

Колишні співробітники спецпідрозділу «Беркут» отримали російське громадянство

Росія офіційно відмовила Україні у видачі 21 колишнього співробітника спецпідрозділу «Беркут» у зв’язку з тим, що вони отримали російське громадянство. Про це повідомив керівник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

«Відмова (в екстрадиції. - Ред.) надійшла по 21 екс-беркутівцю, в тому числі, щодо Кусюка (колишнього командира київського «Беркута». - Ред.)», - сказав він в коментарі УНН.

Горбатюк уточнив, що екс-командир київського «Беркута» Сергій Кусюк отримав російське громадянство ще 21 травня 2014 року.

Як повідомлялося, Росія відмовила Генпрокуратурі в екстрадиції Кусюка.

Нагадаємо, у лютому 2016 року суд об’єднав кримінальні провадження щодо колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачуваних у розстрілі 48 активістів Євромайдану, з провадженням щодо Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, яких обвинувачували в убивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: