Росія знову «грає м’язами» в Чорному морі: в повітря піднімались бомбардувальники та винищувачі

Росія знову «грає м’язами» в Чорному морі: в повітря піднімались бомбардувальники та винищувачі

У повітряному просторі центральної частини Чорного моря збройні сили РФ провели демонстративні дії з умовного знищення кораблів НАТО

Після проведення (в період 25 травня – 8 червня ц.р.) на території та в повітряному просторі окупованого Криму загальноросійського конкурсу льотних екіпажів «Авіадартс-2016» РФ продовжує заходи з підвищення готовності Повітряно-космічних сил країни до проведення широкомасштабних наступальних операцій у Чорноморському регіоні. Однією з цілей таких дій є недопущення перебування кораблів та розгортання угруповання Об’єднаних військово-морських сил НАТО в Чорному морі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
«Так, 8 червня ц.р. в повітряному просторі центральної частини Чорного моря збройні сили Росії провели демонстративні дії з умовного знищення в порту Констанца (Румунія) корабельної групи ОВМС НАТО на чолі з есмінцем ВМС США «Porter», - ідеться в повідомленні.
За даними розвідки, залучались чотири бомбардувальники Ту-22М3 зі складу 22-ї винищувально-бомбардувальної авіаційної дивізії (Енгельс, Саратовська обл.), які здійснили наведення протикорабельних ракет на цілі та імітували їхні пуски. Супроводження бомбардувальників здійснювали чотири винищувачі Су-27. Контроль повітряного простору та управління діями авіації забезпечував літак дальнього радіолокаційного виявлення та наведення типу А-50У.
«Такими діями російське керівництво намагається вчергове підкреслити домінантну роль Російської Федерації в Чорному морі та здатність вирішувати регіональні питання на свою користь із застосуванням збройних сил. Особливе значення це має напередодні проведення саміту НАТО у Варшаві (липень 2016 року), де розглядатимуться питання безпеки, у тому числі в Чорноморському регіоні», - зазначає ГУР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: