Росіяни назвали головні мінуси Путіна

Росіяни назвали головні мінуси Путіна

15% опитаних відповіли, що Путін «не дбає» і «забув про простих людей»

Найбільше росіянам не подобається в президенті Росії Володимирі Путіні відсутність турботи про простих людей. Про це повідомляє російське видання РБК з посиланням на опитування «Левада-центру».

Респондентам задавали відкрите питання про те, що їм найбільше не подобається в президенті. Вони самі пропонували варіанти відповіді, які соціологи об'єднували в один. В результаті. Ще 10% вважають, що він знаходиться під впливом свого оточення і «м'який по відношенню до міністрів». На третьому місці (7%) в списку негативних рис Путіна - відсутність боротьби з корупцією.

Також люди назвали серед негативних характеристик діяльності президента бідність, невиконання обіцянок і брехня, криза, авторитарність, а також розлучення з дружиною. При цьому 20% росіян вважають, що у Путіна немає недоліків.

На питання про те, чим Путін подобається, більшість респондентів (19%) назвали рішучість, мужність, твердість, спокій, впевненість в собі і те, що він є «справжнім мужиком».

 Також серед позитивних рис президента виділили він проводить зовнішню політику (18%), досвід в політиці і лідерські якості (16%), розум (15%), чарівність і почуття гумору (9%), порядність (7%), зовнішній вигляд ( 6%), патріотизм (4%) і повернення Криму (2%).

Соціолог Левада-центру Степан Гончаров зазначив, що люди приписують Путіну «абстрактні якості, про які навряд чи достеменно відомо людям». На його думку, в російській культурі лідер «представляється харизматичним не в силу своїх особистісних характеристик, а завдяки займаному посту».

«Левада-центр» також представив щорічну оцінку росіян діяльності Путіна за 10-бальною шкалою. З 2014 року вона не міняється і складає 7 балів. При цьому у респондентів зросла впевненість в тому, що він несе відповідальність за проблеми, які стоять перед країною. У січні минулого року число таких людей становила 43%, а в жовтні 2017года - 55%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: