Росіяни почали менш активно використовувати ліміти кредиток

Росіяни почали менш активно використовувати ліміти кредиток
Російські банки почали більше активно видавати кредитні картки

Провідні російські банки не згодні із оцінками експертів

Бюро кредитних історій РФ проаналізувало останні тенденції щодо використання росіянами лімітів на кредитних картках. Дослідження фіксують зменшення використання долі ліміту. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Так в вересні 2018 року доля використаного ліміту складала 35,5%. В той же час в січні 2017 року цей показник складав 45,3%. Проте також відбувається і зменшення частки клієнтів, які взагалі не використовуються кредитних коштів на картках. В вересні 2018 року таких було 28,7%, а в січні 2017 року 33,5%. 

Головною ж тенденцією є те, що ринок кредитних карток в РФ є сегментом ринку кредитування, який росте із найбільшими темпами. В третьому кварталі цього року банки РФ видали 2,7 млн кредитних карток на суму в 125,6 млрд рублів. Даний показник на 70% більше чим відповідний показник по кількості карток і на 34% по грошовому еквіваленту на них.

Експерти говорять, що такі тенденції на ринку кредитних карток РФ пов'язаний із тим, що клієнти оформляють ці картки або на певний товар чи послугу, або на випадок реальних економічних проблем. Проте представники банків ВТБ, «Русский стандарт», Альфа-банк, Тинькофф-банк не згодні із такими оцінками. На їх думку росіяни активніше зараз використовують можливості, які відкривають кредитні картки для придбання товарів і послуг. Аналітики відзначають, що російські банки почали більше активно видавати кредитні картки, які часто ідуть як доповнення до інших послуг.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: