Російська армія нарощує сили біля кордону з Україною – розвідка

Російська армія нарощує сили біля кордону з Україною – розвідка

Новостворені поблизу державного кордону російські військові з’єднання, як зазначили в ГУР, набули оперативної готовності

В Міноборони заявили, що російське військове угруповання може залучатися до проведення наступальних операцій

Воєнна розвідка України фіксує значні зміни в структурі російських військ біля кордонів - російська армія нарощує сили. Про це в ефірі передачі «Донбас. Реалії» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Як повідомляє прес-служба ГУР Міноборони, Скібіцький зазначив, що з 1 грудня новостворені поблизу державного кордону російські військові з’єднання набули оперативної готовності і здатні виконувати завдання на території України.

Також він поінформував про збільшення авіаційної компоненти ЗС Росії на українському напрямку.

За словами Скібіцького, були відбудовані та модернізовані військові аеродроми. Розгорнуті на цих аеродромах підрозділи і частини оснащено сучасною технікою.

Зазначається, що для набуття бойового досвіду льотні екіпажі Повітряно-космічних сил ЗС Росії активно залучалися до бойових дій в Сирії.

За словами представника ГУР, російське військове угруповання, яке дислокується вздовж державного кордону України та в анексованому Росією Криму, може залучатися до проведення наступальних операцій, що становить загрозу для України.

Нагадаємо, начальник головного управління зв’язку та інформаційних систем Генштабу ЗСУ Володимир Рапко заявив, що через мобільні телефони російські окупаційні війська на Донбасі намагаються ідентифікувати українських військових, визначити місце розташування підрозділів ЗСУ та зброї. Так само небезпеку становить використання месенджерів та ведення фотозйомки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: