Російська газета виявила масштабні фальсифікації виборів у Держдуму

Російська газета виявила масштабні фальсифікації виборів у Держдуму
Вибори до Держдуми

Партії «Єдина Росія» було «приписано» близько двох тисяч голосів в підмосковних Митіщах

Російська «Нова газета» провела розслідування щодо фальсифікації результатів голосування на виборах до Держдуми і Мособлдуми 18 вересня і з'ясувала, що партії «Єдина Росія» було «приписано» близько двох тисяч голосів в підмосковних Митіщах. Розслідування опубліковано на сайті видання.

Після порівняння даних протоколів і офіційних результатів, опублікованих на сайті ЦВК, видання виявило розбіжності. 68 голів виборчкомів у Митіщах переписали протоколи.

Більшість голосів переписувався на користь «Єдиної Росії», відзначає газета. На виборах в Мособлдуму партії приписали 688 голосів, в Держдуму - 1969 (3,5%).

Найбільше голосів втратили «Російська партія пенсіонерів за справедливість» і «Яблуко» - 450 і 580 голосів відповідно. Можливі фальсифікації не тільки завадили цим партіям пройти в Мособлдуму, а й позбавили їх можливості висувати кандидатів, пише «Нова газета».

Газета звернулася до представника ЦВК Елли Памфілової з вимогою визнати недійсними вибори 18 вересня в Митіщах і організувати перевірку відповідності виданих спостерігачам протоколів і даних ГАС «Вибори» по всіх ділянках Московської області, і в разі масштабних фактів фальсифікацій - в інших суб'єктах Росії.

Також видання зажадало відставки виборчої комісії Московської області та проведення прокурорської перевірки причетності адміністрації губернатора Підмосков'я Андрія Воробйова до можливих фальсифікацій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: