Російська влада «допомогла» впасти літаку з Качиньським – міністр оборони Польщі

Російська влада «допомогла» впасти літаку з Качиньським – міністр оборони Польщі
Фото lenta.ru

Метою дій російських диспетчерів і влади в Москві була катастрофа літака із президентом Качиньським і цілою делегацією на борту, заявив Мацеревич

Незабаром буде оприлюднено невідомі раніше матеріали щодо авіакатастрофи під Смоленськом у 2010 році, в якій загинули президент Польщі Лех Качиньський та ще 96 осіб. Про це заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає «Радіо Польща».

Мацеревич зазначив, що йдеться про нові записи розмов екіпажу Ту-154М. Зокрема, за його словами, буде представлено докази того, що «метою дій російських диспетчерів і влади в Москві була катастрофа літака із президентом Качиньським і цілою делегацією на борту».

«Ми маємо зараз справжні докази, зокрема ті, які приховувала комісія Міллера (попередня комісія з розслідування Смоленської катастрофи). Ми маємо жахливі зізнання членів цієї комісії», – заявив Мацеревич.

За його словами, матеріали, які стосуються катастрофи, буде оприлюднено у жовтні цього року.

Як відомо, польський урядовий літак Ту-154 із 96 високопоставленими урядовцями на борту розбився під час заходу на посадку на військовому аеродромі в російському Смоленську. Звідти польська делегація планувала вирушити на заходи до 70-ї річниці Катинської трагедії. Серед загиблих були президент Польщі Лех Качиньський з дружиною. Польська та російська комісії авіаційних експертів називали основною причиною катастрофи помилку пілотів. Прихильники польської партії «Закон і справедливість» (PiS), співзасновником якої був Лех Качиньський, переконані, що катастрофа стала наслідком організованого замаху на життя польського президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: