Російська влада назвала воду головною причиною пожежі в Кемерові

Російська влада назвала воду головною причиною пожежі в Кемерові

Через неприбраний сніг протік дах, вода потрапила на дроти

Пожежа в кемеровському ТЦ «Зимова вишня» 25 березня сталася через коротке замикання, викликане протіканням в даху будівлі. До такого висновку прийшли в центрі експертизи пожеж Санкт-Петербурзького університету МНС Росії, повідомляє «Коммерсант».

Згідно з попередніми висновками експертів, про які розповіло джерело газети, замикання виникло на четвертому поверсі над дитячою ігровою зоною. Сніг з даху ТЦ не прибирали, він почав танути, і вода потрапила на дроти. Першою загорілася пластикова люстра над дитячим сухим басейном з поролоновими кубиками, які почали горіти через капає зверху пластик, що капав зверху.

На дим і температуру спрацювала сигналізація, але безпосередньо зону пожежі не залили: промерзлий після морозів водопровід, підключений до системи, перекрили. Займання, на думку фахівців центру, могло бути локальним, але його роздула вентиляція, яку ніхто не вимкнув.

Дим заповнив весь поверх за кілька хвилин, в цей час в кінотеатрі закінчився один з сеансів. Частина людей, що вийшли із зали, спробували прорватися через дим, але не пройшли далі запасного виходу, який був закритий. Інші загинули в залі.

Джерело видання також повідомило, що в будівлі були встановлені автоматичні вимикачі для захисту від подібних випадків, але чомусь вони не спрацювали. Датчики сигналізації спрацювали даремно: оповіщення про пожежну тривогу в будівлі включалося вручну, охоронець, який чергував на кнопці, не активував попередження.

Пожежа в торговому центрі «Зимова вишня» сталася 25 березня. В результаті загинули 64 людини, більшість з яких діти. Ще близько 80 осіб постраждали. Після пожежі в МНС заявили, що «Зимову вишню» без дозволу відомства почали використовувати як торговий центр.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: