«Наші діти горіли, а ми просто спостерігали». Вбиті горем батьки розповіли про пожежу в Кемерові

«Наші діти горіли, а ми просто спостерігали». Вбиті горем батьки розповіли про пожежу в Кемерові
Люди біля палаючого торгового центру «Зимова вишня»
Фото: Данило Айкін / ТАСС / Scanpix / LETA

Людям нічого не розповідали про їхніх дітей годинами

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли про пожежу у торговому центрі Кемерово (Росія). За останніми даними, у пожежі загинули 64 людини. Скільки з них дітей, наразі невідомо. Видання «Медуза» опитало постраждалих.

Родичі людей, які опинилися всередині палаючого торгового центру «Зимова вишня» в Кемерово, стали збиратися в спортзалі найближчої до пожежі школи вже приблизно через годину після того, як будівля запалала.

Ольга Ліллевялі приїхала до «Зимової вишні» після того, як чоловік повідомив їй, що їхні діти загинули. У торговому центрі згоріли живцем троє їхніх дочок: двом було по 11 років; молодшій - п'ять.

«Поки пожежа йшла, ми шість годин стояли на вулиці, взагалі ніхто до нас жодного разу не вийшов! Торговий центр був оточений поліцією з половини шостого. Поліцейські поводилися вкрай агресивно. Ми бігали через вулицю, то взад, то вперед, поки ця «Вишня» горіла, нас не підпускали, нічого не пояснювали. Над будівлею валили клуби диму, наші діти горіли, а ми просто спостерігали», - розповідає жінка.

Через годину в спортзалі з батьками загиблих дітей поговорили голова міста Ілля Середюк і віце-губернатор Володимир Чернов. Люди кричали на мера та вимагали, щоб хтось із чиновників виходив і звітував перед ними кожні 20 хвилин. За словами очевидців, чиновники просто не знали, що робити.

Ще один чоловік розповів присутнім: «Я чув, що жінка в ліфті з двома дітьми згоріла. Вони так кричали, кликали на допомогу, але рятувальники навіть не змогли підійти до ліфта».

Інколи до батьків вбитих горем підходили співробітники швидкої допомоги та МНС і пропонували вийти подихати повітрям або що-небудь з'їсти.

«Мій син догорає там, а ви мені бутерброд в глотку пхаєте. Ви в своєму розумі взагалі? Він, напевно, вже перетворився на вугілля, Господи!», - закричала жінка на рятувальника.

Як відомо, пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Раніше повідомлялося, що співробітники поліції і рятувальники шукають 35 зниклих безвісти осіб, які могли перебувати в палаючому торговому центрі «Зимова вишня».

Слідчий комітет РФ спочатку повідомляв про загибель п'яти осіб, серед них одного неповнолітнього, ще 30 постраждали. Всього рятувальники евакуювали понад 100 відвідувачів.

В неділю ввечері з’явилася інформацію, що загинули щонайменше семеро людей: три жінки, двоє дітей і двоє чоловіків. Відзначається, що після пожежі в торговому центрі у Кемерово пропала 41 дитина.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обрушилася покрівля.

Раніше повідомлялося, що загинули 48 людей. А потім про 53 жертви.

За останніми даними, у пожежі загинули 64 людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: