Російські бойові кораблі біля окупованого Севастополя приступили до цілодобового чергування

Російські бойові кораблі біля окупованого Севастополя приступили до цілодобового чергування

Кораблі з'явилися з 7 серпня після подій на адміністративному кордоні з анексованим Кримом

У вході в Севастопольську бухту вже кілька днів цілодобово чергують російські вартові катери й кораблі, повідомляє «Крим.Реалії».

Як розповіли агентству очевидці, з'явилися вони з 7 серпня після подій на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

Також на виході з бухти помітили підводний човен.

10 серпня на рейді неподалік від входу в бухту, біля Чорноморського вищого військово-морського училища ім. Нахімова й поблизу Херсонеса чергували навіть три маломірні бойові кораблі.

У деяких бухтах, де розташовані російські військові частини, також стоять на варті швидкохідні бойові катери. Їхнє призначення – охорона держкордону, несення сторожової служби на підході до військово-морських баз і артилерійська боротьба з катерами супротивника.

На цілодобове чергування на рейді вони зазвичай заступають, коли є реальна загроза безпеки в прибережній зоні військовим комунікаціям чи ймовірність вторгнення супротивника.

11 серпня користувачі соціальних мереж повідомили про призупинення в окупованому Севастополі, який є базою Чорноморського флоту Росії, транспортного сполучення в бухтах.

Зазвичай катери в севастопольських бухтах перестають перевозити пасажирів із центру міста на Північну сторонку, коли військові кораблі виходять у море.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. 

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що в окупованому Криму сталося насправді зіткнення з використанням стрілецької зброї між російськими військовими і прикордонною службою ФСБ РФ, яке тепер Кремль разом з окупантами півострова намагаються піднести, як вторгнення «українських диверсантів».

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.

За твердженням ФСБ РФ, «одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України». Панова затримано.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Крім нього, Міністерство закордонних справ Росії заявило, що в Криму заарештовано людину на ім'я Андрій Захтій, яким виявився уродженець Львівської області, житель Євпаторії, який працював в будівельній сфері.

Наразі ФСБ в окупованому Криму шукає ще «диверсантів». 

Читайте також матеріал Главкому: Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України? Аналітична записка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: