Російські санкції проти України вдарили по Молдові та Придністров’ю

Російські санкції проти України вдарили по Молдові та Придністров’ю

Практично, постанова уряду РФ від 29 грудня 2018 року блокує основний канал молдавського експорту в Росію

Запроваджені урядом Росії економічні санкції проти України призведуть до скорочення поставок у РФ промислових товарів з Придністровського регіону Молдови та практичного анулювання домовленостей президента Молдови Ігоря Додона з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляє Укрінформ, економічні експерти заявляють, що постанова уряду РФ про заборону на ввезення в Росію «товарів, країною походження чи країною відправлення яких є Україна або які переміщуються через територію України» вдарить по промислових підприємствах, розташованих на території невизнаного Придністров'я, що призведе до втрати близько 13 мільйонів доларів.

Також, як зазначається, рішення уряду Росії вдарить і по передвиборчих домовленостях між президентом Молдови Ігорем Додоном і президентом РФ Володимиром Путіним про скасування на півроку мита на імпорт плодоовочевої продукції з Молдови.

Практично, постанова уряду РФ від 29 грудня 2018 року блокує основний канал молдавського експорту в Росію. Про обсяг втрат, яких зазнає сама Молдова, експерти не уточнюють.

Нагадаємо, посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив, що цього року варто очікувати на розширення канадських санкцій проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: