Російський бізнесмен, що «здав» Тимофія Нагорного, боїться за своє життя

Російський бізнесмен, що «здав» Тимофія Нагорного,  боїться за своє життя
Олексій Душутін боїться за своє життя

Олексій Душутін, який зафіксував на приховану камеру зізнання про дежзраду Нагорного, переймається, що його чекає доля Вороненкова

Російський бізнесмен з канадським громадянством Олексій Душутін в інтерв’ю «Главкому» висловив побоювання за своє життя. Нагадаємо, підприємець опинився в епіцентрі скандалу, коли з його подачі СБУ затримала двох російських адвокатів та українського бізнесмена за вимагання грошей.

Душутін, який шість років провів у російському СІЗО, був випущений під домашній арешт і втік до України, а потім до Канади. Там його почали шантажувати оголошенням у міжнародний розшук. Вирішити проблеми Дашутіна взялись російські адвокати та український бізнесмен Тимофій Нагорний. Всі вони за матеріальну винагороду обіцяли йому покровительство. Але, суми, які вимагали ці особи, постійно збільшувались, через що Душутін звернувся за захистом до СБУ.

Після затримання осіб, які займались вимаганням, Душутін висловив побоювання, що в Україні тепер йому загрожує небезпека і тут його «очевидно, очікує доля Вороненкова (Денис Вороненков – російський політик, що загинув 23 березня 2017-го року в центрі Києва від кулі кілера – «Главком»).

За словами підприємця, такий сценарій влаштовує і СБУ, яка скаже: «ось що роблять російські спецслужби!»,  і рейдерів, які забрали у нього бізнес в РФ. «І врешті-решт смерть російського бізнесмена влаштує російські спецслужби, які можуть сказати: «Ось подивіться, що буває з тими, хто йде на співпрацю з СБУ», - вважає Душутін.

За словами Душутіна, наразі він збирається поїхати до Канади. Хоча впевнений, що російські спецслужби знайдуть його в будь-якій точці світу.

На початку жовтня Нагорний та двоє російських громадян були затримані у Києві під час спроби отримати гроші від бізнесмена Олексія Душутіна. Крім шахрайство українцю інкримінують держзраду. 8 жовтня Печерський районний суд Києва обрав Нагорному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і встановив заставу 528,6 тис грн. 22 жовтня апеляційний суд прийняв аргументи прокуратури та постановив скасувати попереднє рішення і обрати Нагорному запобіжний захід у вигляді арешту до 30 листопада без права застави. Нагорний був узятий під варту в залі суду.

Нагорному повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та закінченого замаху на шахрайство в особливо великих розмірах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: