Російський підприємець Душутін, який «здав» Нагорного СБУ, розказав деталі справи

Російський підприємець Душутін, який «здав» Нагорного СБУ, розказав деталі справи
Олексій Душутін шість років провів у російському СІЗО

Російського бізнесмена з Тимофієм Нагорним познайомив друг

Російський бізнесмен з канадським громадянством Олексій Душутін, який шість років провів у СІЗО, познайомився з Тимофієм Нагорним в Україні. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».

За його словами, коли його у Москві випустили під домашній арешт, він через Білорусь перебрався до України, де й познайомився з Нагорним (колишній чоловік відомої української гімнастки Лілії Подкопаєвої  тепер  підозрюється у співпраці з Федеральною службою безпеки РФ та шахрайстві в особливо великих розмірах – «Главком»). «Нас познайомив друг, з яким він вчився в Омському університеті. До нього я приїхав і в нього живу. Його дружина знає Нагорного», - пояснює Душутін.

Нагадаємо, підприємець Душутін, який шість років провів у російському СІЗО, втік до Канади. Там його почали шантажувати оголошенням у міжнародний розшук. Вирішити проблеми Дашутіна взялись російські адвокати та український бізнесмен Тимофій Нагорний. Всі вони за матеріальну винагороду обіцяли йому заступництво. Але, суми, які вимагали ці особи постійно збільшувались, через що Душутін звернувся за захистом до СБУ.

Душутін стверджує, що не очікував, що, так звана, «допомога» від Нагорного буде такою напористою. І точно не міг передбачити, що Нагорний розповідатиме йому, як його завербували в Росії і які контакти тепер в нього там є. Саме цим він і зацікавив СБУ, яка спочатку не хотіла втручатися у цю справу.

Нагадаємо, на початку жовтня Тимофій Нагорний та двоє російських громадян були затримані у Києві під час спроби отримати гроші від бізнесмена Олексія Душутіна. Крім шахрайство українцю інкримінують держзраду. 8 жовтня Печерський районний суд Києва обрав Нагорному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і встановив заставу 528,6 тис грн. 22 жовтня апеляційний суд прийняв аргументи прокуратури та постановив скасувати попереднє рішення і обрати Нагорному запобіжний захід у вигляді арешту до 30 листопада без права застави. Нагорний був узятий під варту в залі суду. Йому повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та закінченого замаху на шахрайство в особливо великих розмірах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: