Росію запідозрили в створенні перешкод у мобільному зв'язку в Латвії

Росію запідозрили в створенні перешкод у мобільному зв'язку в Латвії
Військові навчання «Запад-2017»

Передбачається, що «глушилки» перебували в районі Калінінграда, їх сигнал був направлений в сторону Швеції

Збої в роботі латвійського мобільного оператора LMT, зафіксовані у вересні, швидше за все були викликані випробуванням Росією обладнання для створення перешкод у роботі зв'язку. Про це повідомив Reuters представник НАТО і джерело в спецслужбах Латвії, пославшись на попередні результати розслідування.

Передбачається, що «глушилки» перебували в районі Калінінграда, їх сигнал був направлений в сторону Швеції, проте в зоні дії виявилося і узбережжі Латвії.

Представники НАТО, в свою чергу, відзначили, що під час навчань «Захід-2017», що проходили у вересні, російські військові відпрацювали, в числі іншого, і використання обладнання для перехоплення сигналів або створення перешкод у цивільних мобільних мережах.

Випробування, за словами співрозмовників агентства, показали, що Росія може порушувати роботу систем зв'язку «досить просто і на значній відстані».

Міноборони РФ підозри в причетності російських військових до збоїв в роботі мобільного зв'язку в Латвії поки ніяк не прокоментувало.

У Міноборони Швеції, в свою чергу, повідомили, що їм нічого невідомо про застосування будь-якого обладнання для створення перешкод, спрямованого на територію країни.

«Схоже, що Росія включила якесь обладнання для створення перешкод у мобільному зв'язку в Калінінграді, дуже потужне обладнання, яке було спрямоване не на Латвію, а на Аландські острови і острів Готланд», - сказав заступник голови комісії Сейму Латвії з національної безпеки Карліс Сержантс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: