Розмова Нормандської четвірки відбудеться сьогодні увечері

Розмова Нормандської четвірки відбудеться сьогодні увечері

Українська сторона вимагатиме оголошення режиму припинення вогню з 25 або з 1 вересня

Телефонна розмова лідерів країн «нормандського формату» – України, Росії, Німеччини й Франції – відбудеться сьогодні увечері. Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи у вівторок, 22 серпня, у Сєверодонецьку.

«… В мене відбудеться сьогодні ввечері телефонна конференція в «нормандському форматі», де ми будемо наголошувати і щодо посилення озброєної місії ОБСЄ, і щодо запровадження миротворців Організації Об'єднаних Націй, і щодо оголошення режиму припинення вогню з 25 або з 1 вересня, щоб діти нарешті хоч могли до школи піти», – сказав глава держави.

«Так, я розумію, що на цьому ми не перший раз наголошуємо, але ми демонструємо світу наше бажання миру, хто є насправді агресором, який хоче війни», – додав Порошенко.

Він висловив упевненість щодо узгодження цієї ініціативи з канцлером Німеччини і президентом Франції.

«Ми будемо робити все, щоб на Донбасі припинили стріляти», – наголосив Порошенко.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що телефонна розмова лідерів України, Німеччини, Франції та Росії відбудеться найближчим часом.

Остання телефонна розмова лідерів країн «нормандського формату» відбулась 24 липня. Повідомлялося, що за підсумками цієї розмови наприкінці літа має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: