Розслідувач Bellingcat Арік Толер розповів про головну загадку катастрофи МН17

Розслідувач Bellingcat Арік Толер розповів про головну загадку катастрофи МН17

Слідство поки не знає точно прізвище того, хто натискав кнопку, запускаючи ракету

Розслідувач Bellingcat Арік Толер в інтерв’ю «Главкому» розповів, що в розслідуванні катастрофи МН-17 досі залишаються запитання, відповіді на які експерти і слідство поки не змогли знайти.

«Наприклад, ми не знаємо, хто ж був у кабіні «Бука». Можливо, це був російський солдат, а можливо – сепаратист. Ми точно не знаємо, хто саме з 53-ї бригади (зенітно-ракетна бригада Збройних сил РФ, що дислокується під Курськом – «Главком») перебував на місці подій в той день, хто перебував на російсько-українському кордоні. Ми поки не знаємо, хто натискав кнопку, запускаючи ракету. Але я надіюся, що голландці (міжнародна група розслідувачів на чолі з голландськими фахівцями, які готують офіційний звіт) зможуть дізнатися», - повідомив Толер.

Як відомо, декілька днів тому слідчі з Голландії відвідали Москву. Розслідувач Bellingcat Арік Толер розповів, про що йшла мова у російській столиці, і якої інформації не вистачає міжнародним експертам, які займаються розслідуванням.

«Вони запитували у росіян про матеріали справи, про супутникові знімки, а також питали про дані з радарів, оскільки росіяни надають інформацію зі зміненою датою, тобто знімки іншого дня. А от матеріали дати скоєння злочину не надають. Росіяни видалили дані своїх радарів, датовані цим трагічним днем. В українців також немає матеріалів (з радарів) головної, основної дати. Чому? Не знаю, ніхто не знає. Думаю, що росіяни продовжують стверджувати, що опубліковані ними знімки справжні, мовляв, ми не винні. Але ми знаємо, що це фейки. Ви все самі побачите після публікації наших матеріалів, зрозумієте, чому це фейки», - зазначив експерт.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: