Розстріл «Небесної сотні»: Пашинський розповів про зброю на Майдані

Розстріл «Небесної сотні»: Пашинський розповів про зброю на Майдані
Сергій Пашинський

Пашинський нагадав, як він вивозив з Майдану чоловіка із гвинтівкою

У штабі Майдану ніколи не робили закликів до протестувальників брати до рук зброю, адже розуміли, що Віктор Янукович цим скористається і сам застосує зброю.

Про це в ефірі програми на телеканалі ZIK заявив народний депутат України, голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський.

Нардеп, коментуючи заклики Юрія Луценка на Майдані приносити зброю, зауважив, що про таке не знає, а ось Анатолій Гриценко робив такі заклики.

«Розказували, що у цей час він був у Конча-Заспі, але закликав усіх брати зброю і йти на Майдан», – заявив нардеп.

Пашинський нагадав, що був одним із керівників штабу Майдану і ніколи подібних закликів не робив, адже було розуміння того, що, взявши до рук зброю, шанси протестувальників знизяться, бо Янукович цим скористається і сам застосує зброю.

«Але після масових смертей 18-го – у Маріїнському парку, на Липській, на Інститутській, на Кріпосному, де я був… Янукович перейшов ту межу, він почав вбивати. І, відповідно, враховуючи, що Майдан – це не сотні, а десятки тисяч людей, частина людей, я так розумію… Мисливської зброї, щоб ви знали, у нас на руках – більше мільйона одиниць», – наголосив нардеп.

Він також розповів про випадок під час Революції Гідності, коли він вивозив з Майдану чоловіка із гвинтівкою.

«Хто був на Майдані 18-го числа, той пам’ятає, що там було, – це перші смерті масові. Це було приблизно в районі 2-ї години, підкреслюю, на розі Кріпосної та Інститутської. Уже тоді було, я потім дізнався, близько 20-ти вбитих та близько сотні поранених», – пригадав нардеп.

Він розповів, що стояв осторонь і почув шум. Виявилося, що протестувальники зупинили машину, яка намагалася виїхати. Коли відкрили багажник, побачили зброю. Як розповів Сергій Пашинський, це був мисливський карабін. Нардеп продовжив, що запитав у хлопця про документи і наголосив, що на той момент він не знав про використання снайперів.

Пашинський також нагадав, що того дня проти майданівців використовували світлошумові гранати із прикріпленими гайками тощо, а зброю заряджали картеччю або латунними кулями.

«На момент 18-го числа до вечора нарізної вогнепальної зброї ніхто не застосовував», – пригадав нардеп.

Пашинський розповів, що його спонукало відпустити затриманого чоловіка з карабіном. Так, він нагадав, що зі сцени лунали заклики брати мисливську зброю і зізнався, що у багажнику його авто у той час була помпова рушниця.

«Я не бачив проблем з цим хлопцем. Звати його Петро Барландін. Він не ховається, він учасник АТО», – додав Пашинський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: