«Рюкзаки» Авакова: суд повторно арештував нерухомість екс-заступника міністра МВС і його дружини

«Рюкзаки» Авакова: суд повторно арештував нерухомість екс-заступника міністра МВС і його дружини
Сергій Чеботар

Чеботар підозрюється у привласненні, розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання детективів НАБУ і арештував нерухомість, яка належить колишньому заступнику міністра МВС Сергію Чеботарю та його дружині.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 1 березня.

Під арештом опинилися квартира та два житлові будинки з господарськими спорудами, серед яких є сарай, гараж, погріб, літня кухня, баня, альтанка.

Суд дійшов висновків, що Чеботар підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України («Привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах») і у випадку доведеності його вини санкція кримінальної статті передбачає, зокрема, додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Раніше Апеляційний суд Києва скасував ухвалу суду першої інстанції про арешт квартири і двох будинків екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та його дружини. Суд з’ясував, що під час ухвалення рішення про арешт майна 2 листопада 2017 року солом’янський суд допустив істотне порушенням вимог КПК – був відсутній журнал судового засідання та технічний носій, на якому зафіксовано саме судове провадження.

Нагадаємо, що 31 жовтня 2017 року НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, ці особи причетні до закупівлі в 2015 році коштом Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був доставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, унаслідок чого державі завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн.

1 листопада Солом'янський районний суд обрав Чеботарю запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання без зобов'язання носити електронний браслет.

15 листопада 2017 року Апеляційний суд Києва відмовився арештовувати Чеботаря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: