Саакашвілі мріє очолити уряд, а потім стати мером Одеси

Саакашвілі мріє очолити уряд, а потім стати мером Одеси

Михайло Саакашвілі 

Фото: УНІАН 

На запитання про те, як довго стоятиме під Верховною Радою наметове містечко, Саакашвілі відповів, що це питання діалогу

Лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі хотів би після прем'єрства попрацювати міським головою Одеси.

Про це він заявив в ефірі «24 каналу».

Саакашвілі сказав, що Україна для нього – прийомна Батьківщина, він готовий пожертвувати заради неї життям, але президентом він не може бути «за визначенням».

«Більш того, я довгостроково не можу бути в українській політиці за визначенням. Тому що я не хочу знову влазити в цю рутину, мені потрібні великі прориви», – заявив Саакашвілі.

«Чесно, знаєте, про що я мрію? Якщо я буду вдалим прем’єром, потім я хочу поїхати і стати мером Одеси. Реально, я не жартую», – сказав він.

«Я дуже хочу підняти Одесу, але Одесу можна підняти лише після того, як Київ змінить «правила гри», – додав Саакашвілі.

На запитання, що він робитиме з генпрокурором Юрієм Луценком, лідер РНС відповів: «Луценко повинен піти у відставку негайно. Тому що Луценко – це людина, яка напала на агентів НАБУ, яка відкрила таємницю агентів, яка крала гроші, будучи міністром внутрішніх справ».

«Я був двічі президентом. При мені в країні на багато мільярдів збільшився бюджет. Чому у мене немає навіть десятої частини такого будинку, як у Луценка? Я подивився – ну, не слабо, круто, ну, молодці», – заявив Саакашвілі.

«У мене вдома всі – професори, доктори наук, всі з освітою. Моя дружина – не з бідної сім'ї. Чому у нас немає такого будинку? Ця людина (Луценко) буде про якісь червоні лінії говорити?», – обурився він.

На запитання, що б він зробив, ставши прем'єром, Саакащвілі сказав, що нікому не бажає потрапляти в камеру.

«Зараз країні треба заліковувати рани, а не роз’ятрювати. Країні потрібен мирний діалог, а не новий виток помсти. Мені здається, що їм треба повернути награбоване – це не треба прощати. Їх треба розтормошувати – й відпускати на всі чотири боки... Якщо вони відмовляться від прямого контролю і диктату над телеканалами ...», – заявив він.

На запитання про те, як довго стоятиме під Верховною Радою наметове містечко, яке стоїть уже 57 день, Саакашвілі відповів: «Я думаю, що це питання діалогу».

Він запевнив, що там стоять не проплачені, а героїчні люди.

«Не я їх там залишив. Ми допомогли з дровами... Мені здається, що намети – це не дуже вдала форма... Марш – для того, щоб сказати: нас багато», – зазначив Саакашвілі.

За його словами, після свого звільнення він – у неоплатному боргу перед киянами.

Як повідомлялося сьогодні, суд оголосить повний текст ухвали Саакашвілі пізніше, ймовірно на початку наступного тижня. 

11 грудня Саакашвілі не обрали запобіжний захід. Його просто в залі суду відпустили на волю без жодних умов.

Прокурори готували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із носінням електронного браслету.

Наразі ГПУ працює над апеляцією на рішення Печерського суду щодо запобіжного заходу Саакашвілі.

Генеральна прокуратура викликає Саакашвілі на допит 18 грудня.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: