Саакашвілі отримав документи про позбавлення громадянства і хоче звернутися до суду

Саакашвілі отримав документи про позбавлення громадянства і хоче звернутися до суду

Михайло Саакашвілі провів ніч у наметі 

Фото: NewsOne

Саакашвілі планує оскаржити рішення Петра Порошенка в суді

Колишній президент Грузії, екс-голова партії Одеської обласної державної адміністрації і лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі заявив, що отримав від Адміністрації президента документи про позбавлення громадянства. Дане рішення він має намір оскаржити у суді. Про це він повідомив журналістам у середу, 25 жовтня, біля будівлі міграційної служби, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я йду до суду сьогодні або завтра. Нарешті ми отримали документи від Адміністрації президента щодо громадянства. І ми будемо оскаржувати позбавлення мене громадянства», - повідомив він.

Нагадаємо, що в липні поточного року президент України Петро Порошенко позбавив Михайла Саакашвілі українського громадянства через помилкові дані, які той вказав при отриманні громадянства, зокрема не повідомив, що на території Грузії він заочно заарештований.

2 вересня Генпрокуратура України почала проводити перевірку запиту Грузії про екстрадицію Саакашвілі. Запит був отриманий відомством 5 вересня від Головної прокуратури Грузії, яка просить про видачу та арешту Саакашвілі. У Грузії він проходить як обвинувачений за чотирма кримінальними провадженнями, відкритими за такими статтями Кримінального кодексу країни: ст. 182, яка передбачає відповідальність за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі, ст. 333 і ст. 117 - зловживання службовим становищем, вчинене шляхом насильства або застосуванням зброї, і умисне спричинення тяжкої шкоди здоров'ю, 2 ч. ст. 332 - зловживання службовим становищем посадовою особою.

Також Саакашвілі попросив в Україні політичного притулку. Вчора стало відомо, що ДМС відмовила Саакашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: