Суд визнав Саакашвілі винним у «прориві кордону»

Суд визнав Саакашвілі винним у «прориві кордону»

Михайло Саакашвілі зі своїми прихильниками «прорвався» через кордон 10 вересня

Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає

Апеляційний суд Львівської області залишив в силі рішення Мостиського районного суду щодо визнання Михайла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону.

Про це повідомляє DT.ua.

Суд ухвалив рішення відхилити скаргу адвокатів Саакашвілі і залишити в силі рішення Мостиського районного суду від 22 вересня. Згідно з ним екс-президента Грузії визнали винним у незаконному перетині державного кордону України.

Під час зачитування рішення суддя Ігор Танечник оголосив, що воно є остаточним і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн. Серед осіб, які перетинали кордон з Саакашвілі, були 5 діючих народних депутатів. Після прибуття в Україну Саакашвілі перебував кілька днів у Львові, після чого відправився з поїздками по країні. Він вже встиг відвідати Київ, Одесу, Дніпро, Чернівці та низку інших міст. Із 17 листопада під будівлею Верховної Ради проходить акція протесту за участі Саакашвілі.

Керівник Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що Саакашвілі наразі має статус особи, «яку незаконно перемістили через кордон». 

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що Державна міграційна служба відмовилася надавати екс-голові Одеської ОДА Михайлові Саакашвілі політичний притулок в Україні.

Позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі заперечив заяву генпрокурора Юрія Луценка про можливість екстрадиції.

24 жовтня Саакашвілі заявив, що має намір переїхати в наметове містечко біля будівлі Верховної Ради. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: