Саакашвілі відмовили у наданні політичного притулку в Україні - Луценко

Саакашвілі відмовили у наданні політичного притулку в Україні - Луценко
Міхеїл Саакашвілі

Екс-губернатор Одещини не отримав статус біженця

Державна міграційна служба відмовилася надавати екс-голові Одеської ОДА Михайлові Саакашвілі політичний притулок в Україні. Про це в ході спілкування з журналістами у Києві заявив генпрокурор Юрій Луценко.

«У нас є новина, якщо я раніше заявляв, що він має статус, який виключає будь-який спосіб його депортації або екстрадиції, то зараз Державна міграційна служба відмовила йому у статусі біженця, по якій він написав заяву. Пан Саакашвілі як завжди в суд з оскарженням цього рішення не звернувся. Тому зараз він апатрид, без усяких спеціальних обставин, які б могли виключити його депортацію або екстрадицію. І Державна міграційна служба знає це точно», - заявив генеральний прокурор.

Як повідомлялось, керівник Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що наразі  Саакашвілі наразі має статус особи, «яку незаконно перемістили через кордон». 

Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн. Серед осіб, які перетинали кордон з Саакашвілі, були 5 діючих народних депутатів. Після прибуття в Україну Саакашвілі перебував кілька днів у Львові, після чого відправився з поїздками по країні. Він вже встиг відвідати Київ, Одесу, Дніпро, Чернівці та низку інших міст. Із 17 листопада під будівлею Верховної Ради проходить акція протесту за участі Саакашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: