Санкції проти РФ не скасовуватимуться - Меркель

Санкції проти РФ не скасовуватимуться - Меркель

Меркель заявляє про погіршення ситуації на сході України

Підстав для скасування санкцій проти Росії немає, адже ситуація із безпекою на сході України погіршилася. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель та прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка на зустрічі у Празі, передає «5 канал».
Зазначається, що лідери держав провели зустріч, на якій чеський прем’єр наголосив, що скасування санкцій напряму пов’язане із виконанням Мінських домовленостей, а цих зобов’язань Кремль не виконує.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель цю тезу підтримала. «У ці дні Німеччина і Франція працюють над тим, щоб досягти прогресу у виконанні Мінських домовленостей, проте ситуація із безпекою на сході України суттєво погіршилася протягом літа. Щодня вздовж лінії розмежування гинуть люди, найперше - українські військові. Тому говорити про скасування санкцій проти Росії складно. Ми постійно моніторимо цю ситуацію, спілкувалися і з російським, і з українським президентом, і, сподіваюся, зможемо говорити про якийсь прогрес на засіданні Європейської Ради», - заявила вона.
У свою чергу прем'єр Чехії Богуслав Соботка зауважив: «Санкції прив'язані до Мінських угод. Ми з нашими європейськими партнерами не раз погоджувалися з тим, що скоротити санкції можна лише, якщо будуть успішні кроки по реалізації Мінських угод».
Як відомо, до обговорення питання щодо виконання Мінських домовленостей лідери ЄС повернуться на неформальному саміті Європейської Ради у Братиславі, що запланований на середину вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: