Санкції США щодо ВПК Росії почали даватися взнаки

Санкції США щодо ВПК Росії почали даватися взнаки

Індія апелює до факту зменшення залежності від РФ

Санкції щодо російського військово-промислового комплексу відповідно до американського закону CAATSA можуть стати на заваді угодам РФ із низкою країн Азії, вважають експерти. Так мова йде постачання для Індії російських систем ППО С-400, про які було попередньо домовлено між Москвою і Нью-Делі іще в 2016 році.

Так само під питання угоди РФ із В’єтнамом і Індонезією, в тому числі закупівлі останньою російських винищувачів Су-35. У випадку із В’єтнамом мова іде про подальшу модернізацію систем ППО і парку літаків. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Представники Індії піднімали питання майбутнього постачання продукції ВПК РФ під час переговорів із своїми американськими колегами в березні 2018 року. Нью-Делі наголошує на тому, що без російської підтримки і постачання запасних частин збройні сили Індії перестануть бути бойовою силою, на яку розраховують США. При цьому зменшення залежності Індії із 79% до 62% по частині постачання російського озброєння може допомогти уникнути вторинних санкцій США.

Нагадаємо, російське видання «Коммерсантъ» повідомило, що найближчим часом Москва почне постачання режиму Башара Асада системи ППО С-300.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: