Саудівська Аравія заявила про перехоплення балістичної ракети

Саудівська Аравія заявила про перехоплення балістичної ракети

Ракета була запущена із Ємену в напрямку Ер-Ріяду

Представники збройних сил Саудівської Аравії заявили про успішне перехоплення балістичної ракети, яка була запущена в напрямку Ер-Ріяду із Ємену.

В свою чергу представники повстанців-хуситів заявили про те, що їх ціллю був королівський палац Аль-Ямама, де в цей час проходило засідання керівництва Саудівської Аравії.

Однак представники Саудівської Аравії заперечують це повідомлення. За їх словами, ракета була спрямована в житлові райони на півдні Ер-Ріяду і при цьому ніхто не постраждав. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Анвар Гаргаш, який очолює МЗС ОАЕ, заявив у відповідь на повідомлення про атаку балістичною ракетою, що цей факт лише підтверджує необхідність і далі продовжувати операцію Decisive Storm.

Зазвичай хусити вносять зміни до конструкції ракет, які вони запускають, перш за все зменшуючи вагу боєголовки. Однак їх ракети, які вони почали масово запусками в 2015 році по південній частині Саудівської Аравії, рідко потрапляють в ціль.

Ер-Ріяд звинувачує Іран в постачанні балістичних ракет до Ємену. Проте Тегеран дані звинувачення заперечує.

Востаннє саудівські збройні сили перехоплювали балістичні ракети запущені із Ємену 4 і 30 листопада.

Минулого тижня постійна представниця США при ООН Ніккі Хейлі продемонструвала докази залучення Ірану до конфлікту в Ємені, в числі доказів були і уламки ракет, які начебто Тегеран постачає хуситам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: