СБУ повідомила про підозру ще двом представникам російських спецслужб

СБУ повідомила про підозру ще двом представникам російських спецслужб
СБУ повідомила про підозру ще двом представникам російських спецслужб

Російські спецслужби планували отримати від українця допомогу у проведенні підривної діяльності проти України

Служба безпеки України повідомляє, що її слідчі оголосили підозру ще двом представникам російських спецслужб.

Співробітників ГУ Генштабу збройних сил Росії та ФСБ підозрюють у підбурюванні українських громадян до вчинення державної зради.

«У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ встановили, що у липні 2019 року офіцер 3-го оперативного відділу 316-го розвідувального центру Головного управління Генерального штабу Збройних сил Росії підбурював громадянина України до вчинення державної зради на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності й недоторканності. Російський розвідник діяв за попередньою змовою з колишнім співробітником головного управління СБУ в АР Крим, який після анексії півострова зрадив військовій присязі та перейшов на службу до ФСБ РФ», – заявили в СБУ.

Російські спецслужби планували отримати від українця допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, зокрема через збір та передачу відомостей військового характеру щодо Збройних сил України, додали у відомстві.

Раніше цього тижня у СБУ заявили, що повідомили про підозру іншому російському розвіднику, який, за даними спецслужби, схилив до державної зради заступника керівника протоколу прем’єр-міністра України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: