СБУ проводить обшуки в дев’ятьох фондових компаніях

СБУ проводить обшуки в дев’ятьох фондових компаніях

Обшуки проходять на підставі рішення Шевченківського суду Києва, яке було прийнято ще у вересні

Служба Безпеки України проводить обшуки та виїмку документів в ряді компаній, що працюють на фондовому ринку.

Дану інформацію StockWorld підтвердили відразу кілька джерел.

За їхніми даними, обшуки і виїмка документів проводяться в таких компаніях як «Арт-Капітал», «УНІВЕР», Фондова біржа ПФТС і Українська біржа.

Обшуки проходять на підставі рішення Шевченківського суду Києва, яке було прийнято ще у вересні, проте в єдиному реєстрі судових рішень наразі відсутнє.

За словами одного з джерел, яке було в офісному центрі, де розташовується фондова біржа ПФТС, шостий і сьомий поверх (де знаходиться біржа) заблоковані невідомими людьми в масках. При цьому свідки повідомляють, що в офісі Української біржі також проходять слідчі дії, які фіксуються на відеокамеру.

Як стало відомо виданню, обшуки проходять в компаніях: Українська біржа, Універ Капітал, КУА Універ Менеджмент, I-Інвест, Майстер Брок, Навігатор-Інвест, АРТ Капітал, Опексір Лімітед, Крінкліф Ентерпрайзіс Лімітед.

За даними джерел, зазначені компанії і ряд фізосіб здійснили операції з ОВДП в режимі так званого «групового звіту» (заключення біржових контрактів, які забезпечені правами на отримання грошових коштів на підставі відповідних зустрічних зобов'язань), які спрямовані на «маскування» незаконного походження коштів в сумі понад 86 млн гривень.

Також правоохоронцям надано доступ до документів за вищевказаними операціями «Розрахункового центру».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: