СБУ викрила міжнародну банду торгівців зброєю

СБУ викрила міжнародну банду торгівців зброєю
Фото: прес-центр СБУ

Вогнепальну зброю зловмисники виготовляли у гаражі на території Києва

У Києві Служба безпеки викрила міжнародне організоване угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді, незаконному виготовленні та збуті в Україні вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це повідомив на брифінгу в четвер, 19 квітня, заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

«Встановлено учасників групи, які через своїх закордонних спільників налагодили незаконне ввезення зі США та країн ЄС окремих деталей зброї», - заявив Кононенко, якого цитує прес-центр СБУ.

За його словами, через кур’єрів зловмисники переправляли контрабанду до Києва. Потім у майстерні, що була облаштована у гаражі організатора угруповання, виготовляли зразки вогнепальної зброї для продажу.

«Зловмисниками зброя приводилась до бойового стану та у разі необхідності споряджалася виготовленими тут же глушниками. Реалізовували її на чорному ринку за ціною 2300-2500 євро», - повідомив заступник голови СБУ.

Покупців зловмисники підшукували через спеціалізовані форуми в Інтернеті. Оперативники СБУ протягом березня-квітня задокументували низку фактів протиправної діяльності.

Організатора угруповання затримали на одній із вулиць Києва під час спроби чергового продажу двох пістолетів іноземного виробництва.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи та виготовлення зброї правоохоронці вилучили три кулемети, три автомати, дві гвинтівки, сім пістолетів-кулеметів, тридцять пістолетів марок Glock, Colt, CZ, Browning, Beretta, Walther, SigSauer, Vzor, вісім гранатометів, 32 гранати, п’ять мін, 3240 набоїв різного калібру, а також комплекти деталей для виготовлення пістолетів.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше на Чернігівщині поліція спільно з СБУ та прокуратурою затримали військовослужбовця-контрактника, який займався торгівлею зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: