СБУ: з полону в «ЛНР» звільнено суддю Віталія Руденка

СБУ: з полону в «ЛНР» звільнено суддю Віталія Руденка
Суддя був звільнений 29 липня 2017 року

За даними СБУ, Руденко пережив дев’ять місяців катувань

З полону у так званій «ЛНР» звільнено суддю Апеляційного суду Луганської області Віталій Руденко, він повернутий на контрольовану українською владою територію. Про це сповістила Служба безпеки України.

За її даними, суддя був звільнений 29 липня 2017 року за сприяння волонтерської групи «Патріот» та власне СБУ.

Спецслужба заявила, що Руденко дев’ять місяців незаконно утримувався та піддавався тортурам у МДБ «ЛНР», але все ж плекав надію повернутися на контрольовану владою територію.

Керівництво СБУ поінформувало президента України Петра Порошенка про звільнення судді.

СБУ також нагадала про звільнення з полону Людмили Сурженко, яка була звинувачена МДБ «ЛНР» у шпигунстві на користь українських військових і також піддавалась катуванням.

«Підкреслимо, що суддя Руденко, і заручниця Сурженко були внесені до Мінських списків. За їх звільнення українська влада боролася з моменту незаконного ув’язнення. Активна робота із визволення українських бранців продовжується», - йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, 13 липня російські бойовики викрали на КПВВ жінку з проблемами слуху, яка поверталася зі Станиці Луганської в окупований Луганськ. З’ясувалось, що у викраденої бойовиками жительки Луганська в момент переходу КПВВ сіли батарейки в слуховому апараті.

29 липня 2017 року цю українку – Людмилу Сурженко – було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ Станиця Луганська у важкому психологічному стані. Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко заявив, що Сурженко катували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: