СБУ за рік заблокувала 300 сайтів, які Росія використовувала проти України

СБУ за рік заблокувала 300 сайтів, які Росія використовувала проти України
У СБУ відзвітували, скільки заблокували сайтів за рік з антиукраїнською пропагандою

За даними СБУ, слідчими підрозділами спецслужби здійснюються досудові розслідування у межах 83 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів спільнот антиукраїнського спрямування

Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ протягом 2018 року заблокував доступ до понад 300 інтернет-ресурсів, які Росія використовувала для ведення гібридної війни проти України, а міжнародні злочинні угруповання – для поширення шкідливого контенту.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, у цьому році також було «вжито заходи превентивного впливу» щодо 220 адміністраторів різноманітних спільнот в мережі матеріали.

Окрім того, за даними СБУ, слідчими підрозділами спецслужби здійснюються досудові розслідування у межах 83 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів спільнот антиукраїнського спрямування, які свідомо поширювали заклики до повалення конституційного ладу і державної влади, масових заворушень та інших протиправних дій. У поточному році у межах цих кримінальних справ 23 особам було повідомлено про підозру та винесено 15 обвинувальних вироків суду, проінформували у відомстві.

«Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ також заблоковано доступ до понад 300 Інтернет-ресурсів, які використовувались РФ у ході ведення гібридної війни проти України, а також міжнародними злочинними угрупуваннями для поширення деструктивного інформаційного контенту», – йдеться в заяві.

Крім цього, СБУ започаткувала спільно з органами освіти та за підтримки громадських організацій проект «Безпечний Інтернет та медіаграмотність», який покликаний допомогти учням та молоді опанувати навички інформаційної безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: