СБУ затримала озброєну банду, яка вимагала гроші з фермера

СБУ затримала озброєну банду, яка вимагала гроші з фермера
Посвідчення ватажка угруповання

Замовником розправи над фермером є ділок з тимчасово анексованого Криму

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали двох учасників організованого о угрупування, які вимагали 100 тисяч доларів з власника фермерського господарства на Миколаївщині. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисники погрожували фізичною розправою фермеру та його родині за нібито не повернення боргу постачальнику пального.

Оперативники спецслужби затримали одного з бандитів під час спроби підпалу техніки фермерського господарства. У його автомобілі було виявлено револьвер системи «наган» та 12 пляшок із запалювальною сумішшю.

У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ провели обшуки за місцем проживання учасників угруповання у Кіровоградській області. Правоохоронці вилучили дві гранати РГД-5, пістолет «ФОРТ-12Р», майже 100 набоїв різного калібру та два спецзасоби для негласного зняття інформації. У ватажка угруповання також виявлено посвідчення так званого «Військового комісаріату Республіки Крим», видане окупаційною владою.

За інформацією спецслужби, замовником розправи над фермером є ділок з тимчасово анексованого півострова. Наступними жертвами бандугруповання мали стати ще кілька підприємців з різних областей України.

Затриманим планується оголосити підозру за ч. 3. ст. 355 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: