СБУ затримала російського шпигуна

СБУ затримала російського шпигуна
Шпигун – громадянин України, який постійно проживає у Росії

Агент ГРУ повинен був запропонувати українському офіцерові і його сім'ї російське громадянство, а також гроші

У Рівному співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали агент головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації. Про це повідомили в прес-службі СБУ в Facebook.

Як зазначається, шпигун – громадянин України, який постійно проживає у Росії, повинен був завербувати одного зі старших офіцерів штабу Сухопутних військ ЗСУ.

За передачу документів із грифом «таємно» і «цілком таємно», що стосуються бойової підготовки, озброєння, мобілізаційного розгортання та військового співробітництва Збройних Сил України з іноземними партнерами, агент ГРУ повинен був запропонувати українському офіцерові і його сім'ї російське громадянство, а також гроші. Сума залежала від актуальності та важливості військових секретів.

Український військовослужбовець, отримавши пропозицію про співпрацю з російськими спецслужбами, звернувся в СБУ.

Як зазначається, 7 жовтня російський шпигун в'їхав в Україну для отримання секретних документів, над якими вже «попрацювали» оперативники української спецслужби.

На наступний день він був затриманий співробітниками СБУ «на гарячому» під час отримання «флешки» з дезінформацією, яку вважав секретними документами військового характеру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: