СБУ затримала у Києві озброєного росіянина у формі Нацполіції

СБУ затримала у Києві озброєного росіянина у формі Нацполіції
Затримання громадянина РФ у форму Нацполіції
Фото: 112 Україна

Громадянин Росії привіз із собою в Київ гранати, пляшки із запалювальною сумішшю та холодну зброю

Служба безпеки України затримала в Києві громадянина Росії, який прибув в столицю з гранатами та «коктейлями Молотова». Про це заявив керівник Апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

За його словами, росіянин пересувався по Києву у формі працівника Національної поліції. Він був затриманий на автовокзалі під час підготовки злочину.

«Сьогодні працівниками СБУ був затриманий громадянин РФ, який обґрунтовано підозрюється в причетності до вчинення резонансних злочинів у Києві. Росіянин прибув у Київ вранці із іншого регіону України, привіз із собою гранати, пляшки із запалювальною сумішшю та холодну зброю. Цікаво, що, очевидно, для полегшення реалізації свого злочинного наміру, прибув та пересувався по Києву у формі спецпризначенця одного із підрозділів Нацполіції України. А це ще один злочин, відповідальність за який передбачено статтею 353 «привласнення владних повноважень», - заявив Гуськов в коментарі «112 Україна».

Він зазначив, що спецслужби РФ в ці дні намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні.

«СБУ має в своєму розпорядженні відповідну інформацію, що спецслужбами РФ істотно активізована робота, спрямована на спробу дестабілізувати ситуацію в Україні з метою нагнітання страху, поширення панічних настроїв», - констатував Гуськов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: