Секретар Київради: Кінцевим бенефіціаром компанії, яка викупила частину землі скверу Небесної сотні є люди Черновецького

Секретар Київради: Кінцевим бенефіціаром компанії, яка викупила частину землі скверу Небесної сотні є люди Черновецького
espreso.tv

Підтверджених документів нема, але я знаю ситуацію, зазначив він

Секретар Київради Прокопів в інтерв’ю «Главкому» роз’яснив ситуацію, що склалась навколо скверу «Небесної сотні».

«По-перше, земельна ділянка складалася з двох частин. Одна була продана приватному підприємству, яке її багато разів перепродало, і кінцевим власником стала англійська компанія. Інша частина скверу перебувала в оренді української компанії. З тією ділянкою, яку компанія орендувала, жодних проблем не було. Місто прийняло рішення, розірвали договір оренди – земля повернулась в комунальну власність громади», - розповів він.

За його словами, інша земельна ділянка, яка перебуває у приватній власності, викуплена і кошти сплачено до міського бюджету. «Існує кілька шляхів вирішення цієї проблеми. Це або суд, скасування договору купівлі-продажу, або викуп даної суспільної ділянки для суспільних потреб. Ми покликали всіх активістів, які були зацікавлені в цій історії, посадили і сказали: «Друзі, ми вважаємо, що сквер Небесної сотні – це символ. Отак вже склалося історично. Ма не дамо там нічого будувати ніколи й нікому. Ми відмінимо договір оренди, дамо статус скверу і підемо шляхом для викупу цієї земельної ділянки. Вас влаштовує такий розвиток подій? Нас влаштовує!», - зазначив Прокопів.

«Ми судимося для того, щоб в судовому порядку це зробити. Якщо не вийде так, є інший шлях – ми не дамо дозвіл на будівництво. Частина ділянки уже в міській власності і їй надано статус скверу. Збудувати там на даний момент нічого жодним чином неможливо», - додав він.

Секретар Київради також зауважив, що, з непідтвердженою інформацією, бенефіціарами компанії, яка викупила частину землі скверу, є люди Черновецького. «Підтверджених документів нема, але я знаю ситуацію. Власники англійської компанії є громадянами Англії, а не нашими», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: