Секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації

Секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації
Київпрайд братиме участь в акції протесту під Верховною Радою

У «Свободі» бачать руку Адміністрації президента в приєднанні до протесту «Київпрайду»

«Київпрайд», який відстоює права ЛГБТ-спільноти, братиме участь в акції протесту під Верховною Радою 17 жовтня. Це підтвердили «Главкому» в організації.

«KyivPride буде завтра на акції. Ніхто з організаторів не закликали нас схаменутися, хоча ми знаємо, що дискусія про нас (без нас) була», - прокоментував «Главкому» член  правління та радник з безпеки «Київпрайду» Зорян Кісь.

Організатори завтрашніх протестів відмічають «підступні дії» Банкової, які можуть посіяти розбрат між учасниками. Зокрема, у «Свободі» бачать руку Адміністрації президента в приєднанні до протесту «Київпрайду».

А «Правий сектор» навіть раніше відмовився від участі в мітингу, аргументувавши це тим, що не хоче стояти пліч-о-пліч з тими ліберальними силами, що захищають секс-меншини.  

Нагадаємо, на 17 жовтня в столиці запланована масштабна акція протесту. Опозиційні сили планують вивести під стіни Верховної Ради тисячі людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції візьмуть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші. На акції мають прозвучати три основні вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності й ухвалення нового виборчого закону.

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: