Сенцова етапували до колонії «Білий ведмідь» у Росії

Сенцова етапували до колонії «Білий ведмідь» у Росії

Це кінцева точка етапування Сенцова - адвокат

Український режисер, кримчанин Олег Сенцов перебуває у виправній колонії № 8 («Білий ведмідь») у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу. Про це «Крим.Реалії» 31 жовтня розповів адвокат Дмитро Дінзе.

«Сенцов етапований до колонії «Білий ведмідь», яка розташована під Салехардом у місті окружного значення Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії», – сказав захисник.

За інформацією адвоката, це кінцева точка етапування Сенцова.

Дінзе додав, що планує відвідати Олега Сенцова наступного тижня.

Раніше Олег Сенцов у листі правозахисникам розповів, що його етапують у Лабитнангі. За словами Сенцова, за час етапу він побував у кількох пенітенціарних установах Іркутська, Омська і Кірова, які «вважаються страшними». Жодних заходів фізичного впливу, а також приниження людської гідності за час етапування до нього не застосовували.

Олега Сенцова етапували з колонії в Якутську до СІЗО-1 Іркутська 9 вересня. Пізніше повідомлялося, що Сенцова етапували з Іркутська до Челябінська. Однак у Челябінському слідчому ізоляторі спростували інформацію про етапування Сенцова до установи.

Російська журналістка і правозахисниця Зоя Свєтова 30 вересня опублікувала листа, якого напередодні отримала від Сенцова, в якому режисер припустив, що його везуть на північ Росії в колонію Ямало-Ненецького автономного округу.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» додав Сенцова і Кольченка у список політв’язнів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: