Сенцова може врятувати тільки тиск Заходу, - The Washington Post

Сенцова може врятувати тільки тиск Заходу, - The Washington Post
Олег Сенцов

Реальний злочин Сенцова полягав в тому, що він відверто заперечував проти анексії Путіним Криму в 2014 році

У понеділок розпочався четвертий тиждень голодування українського кінорежисера і російського політв'язня Олега Сенцова, нагадує в своїй статті в The Washington Post російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза. «Він вимагає звільнення 64 українських політв'язнів, які перебувають під вартою в Росії. Свого звільнення він не вимагає», - відзначає він. 

Автор нагадує слова президента РФтіна: «Пан Сенцов затриманий за підготовку до терористичних актів», - прозвучали на прес-конференції минулого тижня. Кара-Мурза пише: «Терористичний акт», якщо вірити офіційній версії російської прокуратури, полягав у підпалі дверей кримського відділення «Єдиної Росії»- партії Путіна. За цей акт (будь-яку причетність до якого він заперечує) Сенцов був засуджений до 20 років в'язниці».

«Реальний злочин Сенцова полягав в тому, що він відверто заперечував проти анексії Путіним Криму в 2014 році», - пише автор.

Кара-Мурза нагадує, що останнім політв'язнем, померлим в Росії під час голодування, став Анатолій Марченко в грудні 1986 року. У січні 1987-го радянський уряд розпочав до масовое звільнення політв'язнів.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний закликає Кремль провести обмін «всіх на всіх» - обміняти українців-в'язнів, які містяться в Росії, в тому числі Сенцова, на росіян, захоплених України в ході війни в Донбасі, пише автор. «Російська влада не цікавиться думкою російських громадян, - сказала прозаїк Аліса Ганиева, організатор мітингу на підтримку Сенцова в Москві. - Але якщо про Сенцова будуть говорити західні ЗМІ, їм це, можливо, буде некомфортно. Можливо, міжнародний тиск змусить їх його звільнити».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: