Шахтарі «Селідоввугілля» оголосили голодування в будівлі Міненерговугілля

Шахтарі «Селідоввугілля» оголосили голодування в будівлі Міненерговугілля
Зустріч представників ДП «Селидіввугілля» із міністром Ігорем Насалико
Фото Михайла Волинця

Гірники наполягають на погашенні всієї заборгованості по заробітній платі

Працівники ДП «Селідоввугілля» оголосили голодування в будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, заявив глава Незалежної профспілки гірників (НПГУ) Михайло Волинець.

«Гірники наполягають на погашенні всієї заборгованості по заробітній платі. З огляду на інфляційні процеси, вони також закликають підвищити тарифні ставки. А ще вимагають «повернути вкрадені запаси» і виділити кошти на технічне переоснащення та забезпечення матеріалами «Селідоввугілля», - пише Волинець на своїй Facebook-сторінці.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив про готовність особисто прибути на «Селідоввугілля» та забезпечити наведення порядку на вугільному підприємстві.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика «вимести смотрящих» з державних вугледобувних підприємств.

Нагадуємо, що раніше шахтарі представили Маніфест з порятунку вугільної галузі України. Серед вимог - своєчасне виконання зобов'язань, зменшення поставок імпортного вугілля і розвиток власної галузі, перехід всіх ТЕС і ТЕЦ з антрациту на українське вугілля і закріплення на законодавчому рівні переваги українського вугілля перед іноземним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: