«Шармантний політик». Президент Сербії пояснив, чому вважає Порошенка успішнішим за себе

«Шармантний політик». Президент Сербії пояснив, чому вважає Порошенка успішнішим за себе
Александар Вучич і Петро Порошенко

Порошенко розповів, що існує одна стратегічна мета, яка об'єднує дві країни - членство в Європейському Союзі

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що президент України Петро Порошенко кращий та успішний політик, ніж він, а також більш «шармантний».

Про це він сказав під час спільного брифінгу у Белграді у вівторок.

Перед цим український президент розповів, що існує одна стратегічна мета, яка об'єднує дві країни - членство в Європейському Союзі.

За його словами, Україна підтримує євроінтеграційні процеси, які прагнуть «люди Сербії, які відбуваються під лідерством президента Вучича», а також домовилися про обмін досвідом і вивчення позицій, які можуть прискорити рух до ЄС.

«Ми щиро бажаємо, щоб у 2025 році, подолавши всі перешкоди і знайшовши всі компроміси, Сербія стала членом Європейського союзу. І можу наголосити, що така сама мета є і в українського народу, де євроінтеграційні процеси підтримує більше 70% населення», - заявив Порошенко.

У свою чергу Вучич відповів: «Чому Петро Порошенко набагато успішніший і кращий політик, ніж я? Бо він з великим оптимізмом зараз сказав про 2025 рік щодо європейської інтеграції. Але я не можу це сказати громадянам Сербії, не можу обіцяти. Можу лише пообіцяти, що ми будемо інтенсивна працювати над цим, а потім вже побачимо результати».

«Пане президент, я не такий шармантний і справді не можу цього сказати своїм людям, але якщо ви кажете, що ми зможемо у 2025 році, тому і я зараз стаю оптимістом», - додав він.

Перед цим політики домовилися про співпрацю у сфері торгівлі, освіти, медицини та інших, а також обговорили можливість участі Сербії у миротворчій місії ООН на Донбасі.

Також вони домовилися про безвізовий режим між Україною та Сербією.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: