Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Американський штат Юта вшанував жертв Голодомору-Геноциду декларацією

Американський штат Юта офіційно визнав Голодомор в Україні 1932-33 рр. геноцидом українського народу та оголосив 24 листопада Днем пам'яті жертв цієї трагедії.

Відповідну декларацію підписав губернатор штату Гарі Герберт, повідомило в суботу Посольство України в США.

«Губернатор штату Юта Гарі Герберт (Governor Gary Herbert) підписав Декларацію про вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні, а також про оголошення 24 листопада 2018 року Днем пам’яті українського Голодомору-геноциду», - йдеться в повідомленні.

Церемонія підписання відбулася в рамках зустрічі губернатора з послом України в США Валерієм Чалим, а також почесним консулом України в штаті Юта Джонатаном Фрідманом.

Сторони також обговорили можливості нарощування торговельно-економічного співробітництва України зі штатом Юта.

Як уточнили в українському диппредставництві, лише минулого року експорт української продукції до цього штату зріс у 17 разів, але потенціал для подальшої співпраці залишається невичерпаним.

Як відомо, штат Массачусетс визнав Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Наразі Голодомор визнали геноцидом 24 країни світу, а ще в низці країн – органи влади їхніх окремих територіальних одиниць.

Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: