Що робити пенсіонерам, яким бракує стажу? У Реви дали пораду

Що робити пенсіонерам, яким бракує стажу? У Реви дали пораду

Людям без необхідного стажу держава виплачуватиме допомогу на рівні не менше прожиткового мінімуму

Особам, які не мають необхідного стажу і будуть виходити на пенсію протягом найближчих трьох років, держава виплачуватиме допомогу на рівні не менше прожиткового мінімуму. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір під час прес-конференції у вівторок.

«Для осіб, які будуть виходити на пенсію в найближчі три роки, і які не мають необхідного стажу 25-26 років, передбачається державна допомога», - заявив він, підкреслюючи, що ця допомога буде виплачуватися особі замість пенсії. 

«Що робити тим, хто не має необхідного стажу: якщо людина має, наприклад, 24 роки стажу, вона може допрацювати, і через рік вийти на пенсію. А може доплатити внески за рік і вийти на пенсію», - зазначив Шамбір.

Він наголосив, що якщо «не спрацюють» перші два варіанти, то особі буде призначена державна допомога.

За словами заступника міністра соціальної політики, «розмір державної допомоги буде гарантований на рівні не менше прожиткового мінімуму».

«Тобто цей розмір буде забезпечувати необхідний мінімум. Але це буде для тих, хто відповідно не має необхідного страхового стажу», - підкреслив Шамбір.

Як повідомлялося, в Україні на сьогодні близько 20 тис. осіб пенсійного віку не отримують виплати пенсій через відсутність у них мінімально необхідного 15-річного страхового стажу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: