Штайнмаєр побоюється «рецидиву конфронтації» між Заходом та Москвою

Штайнмаєр побоюється «рецидиву конфронтації» між Заходом та Москвою

Глава МЗС Німеччини застеріг партнерів по НАТО від «зайвих загострень» ситуації

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг від повернення до старих часів у відносинах між Заходом та Росією. «Нашою спільною метою має бути те, щоб після двох з половиною тяжких років знову досягнути більшої безпеки - для всіх у Європі. Ми не маємо права допустити рецидиву нової-старої конфронтації», - заявив він в інтерв'ю німецькій медіагрупі Funke.
Заходи взаємної підстраховки НАТО в Східній Європі та готовність до діалогу між Заходом та Москвою – «дві сторони однієї й тієї самої медалі», вважає Штайнмаєр. «Одне неможливе без іншого, але й інше без першого не має жодного сенсу», - сказав міністр. Водночас він застеріг партнерів Берліна у Північноатлантичному альянсі від «зайвих загострень» ситуації, які можуть мати наслідком «хибне сприйняття» кроків НАТО. В такому разі результатом може стати «не посилення, а послаблення безпеки для Європи», зазначив Штайнмаєр.
Як відомо, глава німецького МЗС нещодавно потрапив під шквал критики з боку партнерів соціал-демократів, до яких він належить, по правлячій коаліції в Бундестазі через його заяви щодо Росії. Зокрема Штайнмаєр закинув НАТО «брязкання зброєю» та закликав не загострювати напруження у відносинах із Москвою.
Після цього міністр фінансів ФРН Вольфґанґ Шойбле заявив, що слова Штайнмаєра про «брязкання зброєю» - «не лише риторично хибний термін». Попри це Шойбле визнав необхідність для Німеччини обдумати, як «розрядити українську кризу та відносини з Росією».
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: